6720 Szeged, Arany János utca 7. VI. emelet +36 (62) 898 203 +36 30 619 96 07
Jelentkezz induló informatikai képzéseinkre!

Digitális szakadék csökkentése

Digitális szakadék csökkentése
Digitális szakadék csökkentése képzésünkre

GINOP 6.1.2
Digitális szakadék csökkentése
kiemelt projekt


Magyarország Kormánya az Európai Unió támogatásával indul a „Digitális szakadék csökkentése” projekt.
Célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése, mely a munkaképes korú felnőtt lakosság körében hozzájárul a foglalkoztathatóság javításához.

A digitális készségekkel nem rendelkező csoportok számára a digitális alapkompetencia fejlesztése az egyik legfontosabb munkaerő-piaci kulcskompetencia.
A projekt kiemelt célcsoportja az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők, valamint a kedvezményezett járásokban élők, a közmunkások, a rendszeres jövedelemmel nem rendelkezők, megváltozott munkaképességűek, illetve a több eltartottal egyedül élő felnőttek 65 év kor alatt.

A program keretében kidolgozott 70 órás képzési programok gyakorlatorientáltak, az alacsony iskolai végzettségűek számára is elsajátíthatók.
A projekt célkitűzései között szerepel, hogy az általános iskolai (8 osztály) vagy alapfokú rész-szakképesítésben szerzett (ISCED 2 szintű) végzettséggel rendelkező kompetencia fejlesztését támogassa.

A képzésekről:
A képzések a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) által fejlesztett „Első lépések a digitális világba” valamint „Önállóan használom az informatikai eszközömet” című, egységes képzési programok alapján valósulnak meg felnőttképző intézmények közreműködésével.

Képzési Programok:
Első lépések a digitális világba - IKER 1. szintű képzés. "D" képzési kör. Engedélyszám: E-001198/2015/D003
Első lépések a digitális világba - IKER 2. szintű képzés. "D" képzési kör. Engedélyszám: E-001198/2015/D002

 

Vissza
© IntroWeb | 2017 - Weboldal készítés, SEO